Receptek

Tejszínes máktorta

Tejszínes máktorta

Rosemarie Neuwiesinger receptje (kb. 7 db tortalap)

HOZZÁVALÓK:

  • 10 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor
  • 150 g darált szürke mák
  • 80 g liszt
  • 7,5 dl felvert tejszínhab
  • vörösáfonya-likőr vagy lekvár

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a mákot és a lisztet. A keverékből a kívánt torta nagyságának megfelelő mennyiséget tepsibe öntünk, és egyenletesen, vékonyan elkenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezt a folyamatot minden egyes tortalapnál megismételjük. A megsütött tortalapokra rácsöpögtetjük a vörösáfonya-likőrt, vagy megkenjük lekvárral, és mindegyikre egy réteg tejszínt kenünk. A lapokat egymásra helyezzük, és tejszínnel díszítjük. Ízlés szerint megszórhatjuk darált szürke mákkal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább