Receptek

Tejszínes máktorta

Tejszínes máktorta

Rosemarie Neuwiesinger receptje (kb. 7 db tortalap)

HOZZÁVALÓK:

  • 10 db tojásfehérje
  • 200 g kristálycukor
  • 150 g darált szürke mák
  • 80 g liszt
  • 7,5 dl felvert tejszínhab
  • vörösáfonya-likőr vagy lekvár

ELKÉSZÍTÉSE:

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a mákot és a lisztet. A keverékből a kívánt torta nagyságának megfelelő mennyiséget tepsibe öntünk, és egyenletesen, vékonyan elkenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezt a folyamatot minden egyes tortalapnál megismételjük. A megsütött tortalapokra rácsöpögtetjük a vörösáfonya-likőrt, vagy megkenjük lekvárral, és mindegyikre egy réteg tejszínt kenünk. A lapokat egymásra helyezzük, és tejszínnel díszítjük. Ízlés szerint megszórhatjuk darált szürke mákkal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.