Rosemarie Neuwiesinger receptje
2020. július 20.(kb. 7 db tortalap)
- 10 db tojásfehérje
- 200 g kristálycukor
- 150 g darált szürke mák
- 80 g liszt
- 7,5 dl felvert tejszínhab
- vörösáfonya-likőr vagy lekvár
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan hozzáadjuk a mákot és a lisztet. A keverékből a kívánt torta nagyságának megfelelő mennyiséget tepsibe öntünk, és egyenletesen, vékonyan elkenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Ezt a folyamatot minden egyes tortalapnál megismételjük.
A megsütött tortalapokra rácsöpögtetjük a vörösáfonya-likőrt, vagy megkenjük lekvárral, és mindegyikre egy réteg tejszínt kenünk.
A lapokat egymásra helyezzük, és tejszínnel díszítjük.
Ízlés szerint megszórhatjuk darált szürke mákkal.

tojásfehérje , darált szürke mák , liszt , tejszínhab , vörösáfonya-likőr