Receptek

Matcha teás panna cotta mangóhabbal

Matcha teás panna cotta mangóhabbal

Ádám Csaba receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 2,5 dl tej
  • 7,5 dl tejszín
  • 10 db zselatinlap
  • 2 ek matcha tea
  • 3 ek cukor
  • 1 db mangó
  • 1 dl mangólé

ELKÉSZÍTÉSE:
A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a hideg vízbe beáztatott és kifacsart zselatinlapokat. Ha 80 °C-ra lehűlt, hozzáadjuk a matcha port. (A matcha tea finom púderporrá őrölt zöld tea.) 20 percig állni hagyjuk, majd egy habüstbe öntve hűtőbe tesszük, és 10 percenként átkeverjük. Amikor a zselatinlap elkezdi behúzni a folyadékot, akkor kiöntjük kb. 1-1,5 dl-es pudingformákba. Hűtőben dermesztjük.

Mangóhabot készítünk, amihez 200 g mangót turmixgépben leturmixolunk. 1 dl 100%-os mangólevet felmelegítünk, feloldunk benne 2 db hideg vízbe beáztatott és kicsavart zselatinlapot, és a mangópüréhez adjuk. Alaposan átszűrjük és szifonba töltjük, 1 db patront tekerünk hozzá, majd jól összerázzuk és kihűtjük. A panna cotta mellé tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.