A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Matcha teás panna cotta mangóhabbal

Ádám Csaba receptje

2018. június 7.
  • 2,5 dl tej
  • 7,5 dl tejszín
  • 10 db zselatinlap
  • 2 ek matcha tea
  • 3 ek cukor
  • 1 db mangó
  • 1 dl mangólé

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A tejet és a tejszínt felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a hideg vízbe beáztatott és kifacsart zselatinlapokat. Ha 80 °C-ra lehűlt, hozzáadjuk a matcha port. (A matcha tea finom púderporrá őrölt zöld tea.) 20 percig állni hagyjuk, majd egy habüstbe öntve hűtőbe tesszük, és 10 percenként átkeverjük. Amikor a zselatinlap elkezdi behúzni a folyadékot, akkor kiöntjük kb. 1-1,5 dl-es pudingformákba. Hűtőben dermesztjük. Mangóhabot készítünk, amihez 200 g mangót turmixgépben leturmixolunk. 1 dl 100%-os mangólevet felmelegítünk, feloldunk benne 2 db hideg vízbe beáztatott és kicsavart zselatinlapot, és a mangópüréhez adjuk. Alaposan átszűrjük és szifonba töltjük, 1 db patront tekerünk hozzá, majd jól összerázzuk és kihűtjük. A panna cotta mellé tálaljuk.


matcha tea , mangólé , mangó , tej , zselatinlap , tejszín