Receptek

Tatár beefsteak szezámköntösben

Barka Áron receptje

2020. július 20.
  • 150 g bélszínfilé
  • 1/2 fej lila hagyma nagyon apróra vágva
  • 1 tk dijoni mustár
  • gerezd finomra aprított fokhagyma
  • 1 tk olívaolaj
  • 5 szem kapribogyó
  • 1 ek sűrített paradicsom
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 lapos ek kukoricakeményítő
  • Tabasco és Worcester-szósz
  • fehér szezámmag a bevonáshoz
  • só, frissen őrölt fekete bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A bélszínfilét lehártyázzuk, majd legalább háromszor ledaráljuk, hogy selymes állagú legyen. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a kapribogyót, mustárt, fokhagymát, sűrített paradicsomot.

Praliné formájú kockákat formálunk belőle,

majd megforgatjuk olívaolajban és meghempergetjük a pirított szezámmagban. A szószhoz a szójaszószt felforraljuk, majd a keményítőt kevés hideg vízzel kikeverjük, és ezzel besűrítjük. Hidegen tálaljuk.




bors , bélszínfilé , dijoni mustár , lila hagyma , fokhagyma , kapribogyó , olívaolaj , sűrített paradicsom , szójaszósz , kukoricakeményítő , Worcester-szósz , tabasco , fehér szezámmag