Bereznay Tamás receptje
2018. március 12.- 4 szelet csontos borjúkaraj
- zsályalevél
- bébiédeskömény
- bébizöldspárga
- bébipóréhagyma
- szőlőmagolaj
- vaj, só
POLENTA
HOZZÁVALÓK:
- 1,5 dl kukoricadara
- 5 dl víz
- 2 szál kakukkfű
- reszelt parmezán
- vaj, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A polentához a vizet sóval és a kakukkfűvel felfőzzük, majd fedő alatt állni hagyjuk 10 percig.
Beleszűrjük a termomixbe, hozzáadjuk a darát, és 80 °C-on, közepes fordulaton 15 percig készítjük.
Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük. A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén néhány perc alatt megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. A borjúkarajt megsózzuk, majd a szőlőmagolajon a zsályával és a fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük.
160 °C-os sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel tálaljuk.
