Receptek

Borsikafüves gömbcukkiniben tálalt nyári zöldségleves

Borsikafüves gömbcukkiniben tálalt nyári zöldségleves

Olyan technológiákat szeretnénk bemutatni, amelyek segítenek megőrizni a nyári friss alapanyag lényegét, természetességét. Hogy kiszabadulhassunk néhány "kényszerzubbonyból" - amilyen például a túl sok rántás vagy a túl sok tejszín. - Nagy Róbert receptje

(4 fő részére)

A GÖMBCUKKINI

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db gömbcukkini
  • 8 szár borsikafű
  • olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

Alaposan mossuk meg a gömbcukkinit, majd vágjuk le a kalapját. Kanállal vájjuk ki a belsejét arra ügyelve, hogy mindenhol egyformán vékony legyen a cukkini fala. A kikapart belsejét adjuk a leveshez. Tegyünk minden cukkinibe egy bő csipet sót és 1 tk olívaolajat. Ujjal egyenletesen oszlassuk el a sót a cukkini belsejében, majd tömjük meg borsikafűvel. Tegyük a kalapokat a cukkinikre. 200 °C-ra előmelegített sütőben kiolajozott sütőtálban 25-30 percig süssük.


A LEVES

HOZZÁVALÓK:
  • 4 db cukkini belseje 
  • 2 db kis hagyma
  • 1 db kis padlizsán
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 6 db paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 4-6 szál kakukkfű
  • 1 gally rozmaring
  • 200 ml zöldségalaplé
  • 2 csepp chiliolaj
  • fekete bors, só
ELKÉSZÍTÉSE:

Héjastul vágjuk apróra a zöldségeket, és adjuk a zöld fűszerekkel, a kikapart cukkinibelsővel, valamint az alaplével együtt egy nagy lábasba. Fedő alatt kis lángon főzzük puhára a zöldségeket, majd egy finom lyukú passzírozómalmon engedjük át a levest, hogy megszabaduljunk a héjdaraboktól. Ízesítsük a levest sóval, borssal és chiliolajjal.

TÁLALÁS:

Vegyük ki a cukkiniből a borsika-füvet, helyezzük el a tányér közepén, tegyük rá a cukkinit, és töltsük meg a levessel.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.