Receptek

Így készíti Pohner Ádám az olívás focacciát

Pohner Ádám receptje

2020. május 30.
  • 230 g aktív kovász
  • 200 g kenyérliszt
  • 200 g búzaliszt
  • 300 g víz
  • 14 g só
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Ugyan az éttermek most bezártak vagy csökkentett nyitvatartási idővel dolgoznak, de a szakácsok otthon sem unatkoznak: ezt a csodás focacciát Pohner Ádám készítette a saját örömére.

Mivel nagyon gusztusosnak találtuk, a receptet elküldte a Magyar Konyha olvasóinak!
 
Olívás focaccia
Hozzávalók:

- 230 g aktív kovász
(én 120%-os hidratálságú rozskovászt használok mindenhez)
- 200 g kenyérliszt
- 200 g búzaliszt
- 300 g víz
- 14 g sóAz általam használt alaprecept Tóth Ildikóé a Kovászlabor facebook csoportból (2018.09.07), ezt módosítottam a saját stílusomhoz.A hozzávalókat összegyúrjuk, kidagasztjuk, figyelve arra, hogy a sót csak a dagasztás végén adjuk hozzá. Egy széles edénybe 50g olívaolajat teszünk, óránként hajtogatjuk és forgatjuk a tésztát, legalább háromszor. Ügyeljünk arra, hogy a tészta 23-25 fokos legyen végig és legalább 3-4 órát kelesszük ezen a hőmérsékleten. Ezt követően kisüthetjük, vagy hosszabb fermentációért a hűtőben tovább kelesztjük 8-10, de akár 16 órán át.Silpatra vagy (rizs)lisztezett sütőpapírra kiterítjük a tésztát, óvatosan, ujjbeggyel elterítjük. Feltét szabadon választható, most sütéskor Maldon-só, olívabogyó és olívaolaj került rá, tálaláskor pedig friss paradicsom és mozzarella sajt.

A focaccia sütési ideje: 220 fokon körülbelül 25 perc, szép színt kell kapnia. Hagyjuk legalább 20 percet pihenni, csak utána vágjuk fel!


karantén , olíva , focaccia , pohner ádám

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra