A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Burgonyafőzelék fasírttal

Bicsár Attila receptje

2019. május 21.

Főzelék
Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya, kisebb szemű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Fasírt
Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 db zsemle
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • só, pirospaprika,
  • őrölt kömény
  • olaj


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Főzelék elkészítése:
A burgonyák egyik felét héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. A másik felét megtisztítjuk, felszeleteljük. A hagymát félbevágjuk, felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk a babérlevéllel, borssal. Rátesszük a szeletelt, nyers burgonyákat, sózzuk. Felöntjük zöldségalaplével vagy vízzel, hogy bőven elfedje, és puhára főzzük. Még melegen simára turmixoljuk. Közben a héjában főtt burgonyákat félbevágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.

Fasírt elkészítése:
A kisebb kockákra vágott zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. Az apróra vágott hagymákat kevés olajon megpirítjuk, fűszerezzük. A lángról levéve hozzáadjuk az aprított petrezselyemzöldet. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét, a pirított, fűszerezett hagymát, a tojásokat, sózzuk, és alaposan összedolgozzuk. Zsemlemorzsa segítségével formázzuk, majd forró olajban megsütjük. A főzeléket és a fasírtot paprikaolajjal tálaljuk.


sertéshús , fokhagyma , vöröshagyma , burgonya