A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük. A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
![](https://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/08/05/Sonkas-krokett_1-770x_.jpg?token=c966cd1b17fc9794a93fda95709b4b8e)
A tejet a fokhagymával és a kakukkfűvel felforraljuk, a tűzről lehúzva lefedjük, 10 percig állni hagyjuk és leszűrjük.
A lisztből és a vajból rántást készítünk, felengedjük a tejjel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
A sonkát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kissé megpirítjuk és a besamelmártáshoz adjuk. Ezután ízesítjük sóval és kevés fehér borssal, majd hűtőben legalább 2-3 órát állni hagyjuk. Miután kihűlt, apró kroketteket formázunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.