Receptek

Burgonyakrémleves lágytojással, pirított báránnyal

Burgonyakrémleves lágytojással, pirított báránnyal

Segal Viktor receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:
  • 20 dkg báránysült felkockázva
  • 1 kk kakukkfű
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vaj
  • bors
  • 4 db lágytojás
  • 2 ek frissen reszelt torma

BURGONYALEVES

HOZZÁVALÓK:
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db salotta hagyma, finomra aprítva
  • 1,2 l leszűrt szárnyas- vagy zöldségleves
  • 1 kk őrölt koriandermag
  • 1 kg sárga héjú szétfövő burgonya
  • fehér bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A leves: 5 dkg olvasztott vajon, nagy lábasban, üvegesre pároljuk a finomra aprított salottát úgy, hogy ne kapjon színt. Felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk az őrölt koriandert, majd a megtisztított burgonyát. Sózzuk, borsozzuk. Kb. 30 percig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul. Turmixgépbe teszszük a levest és simára pürésítjük. Szükség szerint további levessel öntjük fel. Turmixolás közben hozzáadunk 2 ek olívaolajat. Egy serpenyőben vajon nagy hőfokon megpirítjuk a báránysültet a kakukkfűvel és a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a kimert leves közepére helyezzük a lágytojást, ráhalmozzuk a bárányt és a tormát. 


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.