Receptek

Cakkumpakk leves

Cakkumpakk leves

Az ételt Rosenstein Róbert és Rosenstein Tibor készítette el.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 kg marhafartő
  • 1/2 kg marhacsont
  • 1 db velőscsont
  • 3 l víz
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db karalábé
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20-25 szem egész bors
  • rózsapparika, gomba

Elkészítése:

Másfél kiló marhafartőt, fél kiló fehér marhacsontot, egy szép nagy velőscsontot, 3 liter vízzel, sóval forrni hagyok. A habját leszedem. Másfél órai főzés után hozzáadok tisztított, jól megmosott 2 szál petrezselymet, 2 szál sárgarépa gyökeret, negyed kelkáposztát, egy kalarábét, egy kis zellert, egy nagy fej vöröshagymát, 20-25 szem egész borsot és késhegynyí édes rózsapaprikát.

Lassú forralással a húst puhára főzöm, azután leszűröm a levest, belefőzök 15 deka karikára vágott gombát, apró májgombócot és kockatésztát. A húst, a zöldség egyrészét, a csontban lévő velőt, 2 vékony karaj pirított kenyeret falatnyi darabokra vágok, beleteszem a levesestálba, ráöntöm a levest mind azzal, amit belefőztem és tálalom. Majdnem főzelék sűrűségű étel. És jó. Van aki karikára vágott virslit és személyenként egy feltört tojást is főz bele. De ez el is maradhat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.