Receptek

Cakkumpakk leves

Cakkumpakk leves

Az ételt Rosenstein Róbert és Rosenstein Tibor készítette el.

Hozzávalók:

  • 1 1/2 kg marhafartő
  • 1/2 kg marhacsont
  • 1 db velőscsont
  • 3 l víz
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db karalábé
  • 1 db kisebb zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 20-25 szem egész bors
  • rózsapparika, gomba

Elkészítése:

Másfél kiló marhafartőt, fél kiló fehér marhacsontot, egy szép nagy velőscsontot, 3 liter vízzel, sóval forrni hagyok. A habját leszedem. Másfél órai főzés után hozzáadok tisztított, jól megmosott 2 szál petrezselymet, 2 szál sárgarépa gyökeret, negyed kelkáposztát, egy kalarábét, egy kis zellert, egy nagy fej vöröshagymát, 20-25 szem egész borsot és késhegynyí édes rózsapaprikát.

Lassú forralással a húst puhára főzöm, azután leszűröm a levest, belefőzök 15 deka karikára vágott gombát, apró májgombócot és kockatésztát. A húst, a zöldség egyrészét, a csontban lévő velőt, 2 vékony karaj pirított kenyeret falatnyi darabokra vágok, beleteszem a levesestálba, ráöntöm a levest mind azzal, amit belefőztem és tálalom. Majdnem főzelék sűrűségű étel. És jó. Van aki karikára vágott virslit és személyenként egy feltört tojást is főz bele. De ez el is maradhat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább