Receptek

Cakkumpakk leves

Rosenstein Tibor és Rosenstein Róbert receptje

2020. július 21.
  • 1 1/2 kg marhafartő
  • 1/2 kg fehér marhacsont
  • 1 db szép, nagy velőscsont
  • 3 liter víz
  •  2 szál petrezselyem
  • 2 szál sárgarépa gyökér
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db kararábé
  • 1 db kis zeller
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 20-25 szem egész bors
  • késhegynyí édes rózsapaprika
  • 15 dkg gomba
  • májgombóc, kockatészta
  • pirított kenyér
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Másfél kiló marhafartőt, fél kiló fehér marhacsontot, egy szép nagy velőscsontot, 3 liter vízzel, sóval forrni hagyok.

A habját leszedem.

Másfél órai főzés után hozzáadok tisztított, jól megmosott 2 szál petrezselymet, 2 szál sárgarépa gyökeret, negyed kelkáposztát, egy karalábét, egy kis zellert, egy nagy fej vöröshagymát, 20-25 szem egész borsot és késhegynyí édes rózsapaprikát.

Lassú forralással a húst puhára főzöm, azután leszűröm a levest, belefőzök 15 deka karikára vágott gombát, apró májgombócot és kockatésztát.

A húst, a zöldség egyrészét, a csontban lévő velőt, 2 vékony karaj pirított kenyeret falatnyi darabokra vágok, beleteszem a levesestálba, ráöntöm a levest mind azzal, amit belefőztem és tálalom.

Majdnem főzelék sűrűségű étel. És jó.

Van aki karikára vágott virslit és személyenként egy feltört tojást is főz bele. De ez el is maradhat.


marhafartő , marhacsont , velőscsont , petrezselyem , kelkáposzta , sárgarépa gyökér , karalábé , zeller , vöröshagyma , rózsapaprika , gomba , pirított kenyér , kockatészta , májgombóc

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra