Receptek

Bárányjalfrezi

Gaggan Anand receptje

2022. március 18.
  • 70 dkg főtt bárány kockákra vágva
  • 5 tk ghí vagy vaj
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk fokhagymakrém
  • 2 tk gyömbérpor
  • 1 tk kömény
  • 1 tk korianderpor
  • 1 tk fahéj
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 1/2-1/2 db zöld és piros kaliforniai paprika apróra vágva
  • 2 db friss zöld csili hosszúkás, vékony szeletekre vágva
  • 5 db apróra vágott paradicsom

PULAO SÁFRÁNYOS RIZS
HOZZÁVALÓK:

  • 1 csésze rizs
  • 2 csésze víz
  • 1/2 dl olaj
  • 1/2 csésze apróra vágott hagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél, kardamom, fahéj, szegfűszeg ízlés szerint
  • 1 adag sáfrány kevés vízben elkeverve
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Wokban vagy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, tegyük bele a kurkumát, és fél percig pirítsuk. Amikor a vaj sötétedni kezd, adjuk hozzá a fűszereket, a hagymát, paprikát és paradicsomot, majd folyamatosan keverve néhány percig főzzük. Hozzáadjuk a bárányhúst, átmelegítjük.
Rizzsel vagy naankenyérrel tálaljuk.

PULAO SÁFRÁNYOS RIZS ELKÉSZÍTÉSE:
Olajon pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a kardamomot, a fahéjat, a babérlevelet és a szegfűszeget, és pirítsuk addig, amíg a hagyma aranybarna lesz. Adjuk hozzá a rizst, sózzuk, és 10-15 percig pirítsuk. Közben forraljuk fel a vizet, tegyük bele a rizst, keverjük meg és öt percig forraljuk. Takarjuk le és 30 percig hagyjuk állni.
Adjuk hozzá a sáfrányt.


bárány , vaj , kurkuma , fokhagymakrém , gyömbérpor , kömény , fahéj , vöröshagyma , korianderpor , kaliforniai paprika , csili , paradicsom , rizs , kardamom , babérlevél , szegfűszeg , sáfrány