Galgóczi Gábor receptje
2021. szeptember 20.DASHI
Hozzávalók:
- 40 g kombu (alga)
- 24 g katsuobushi halpehely (bonito) vagy 24 g niboshi szárított hal
- 150 g szárított siitake gomba
- 2200 g lágy víz
MISOLEVES
Hozzávalók:
- 2 l dashi
- 200 g misopaszta
- tofu
- siitake gomba
- újhagyma
- szárított wakame (alga)
- shimei gomba
- enoki gomba
- jégcsapretek
DASHI elkészítése:
A szárított siitakét és a kombut áztassuk be 6 órára és tartsuk hűtőben. Szűrjük le, majd forraljuk fel, és adjuk hozzá a tonhalpelyhet vagy a szárított halat. Gyöngyözve forraljuk 3 percig.
MISOLEVES elkészítése:
A betéteket készre főzzük a gyöngyöző lében, és csészékbe elosztjuk.
Elkeverjük a misopasztát, és hozzáadjuk a leveshez, de vigyázzunk, már ne forraljuk, mert akkor veszít az ízéből.
dashi , misopaszta , tofu , újhagyma , siitake gomba , jégcsapretek , szárított wakame , shimei gomba , enoki gomba