Receptek

Citrusos karalábé-krémleves sültpaprika-habbal

Citrusos karalábé-krémleves sültpaprika-habbal

Macsinka János receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 5 db karalábé
  • 7 dl zöldségalaplé
  • 2,5 dl kókusztej
  • 2,5 dl 30%-os tejszín
  • 15 dkg vaj
  • 1 szál thai citromfű
  • 1 db citrom
  • 3 db kápia paprika
  • 1 dkg gyömbér
  • ízlés szerint só, őrölt bors, bazsalikomos fűszerolaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A karalábét megpucoljuk, összekockázzuk, majd zöldségalaplében megpároljuk, hozzáadjuk a fűszereket, a kókusztejet, a tejszínt, ha megpuhult, hideg vajdarabokkal leturmixoljuk. A kápia paprikát 190 °C-os sütőben megsütjük, pihentetjük, a héját és a magját eltávolítjuk, krémesítjük, tejszínt adunk hozzá, sóval, frissen őrölt borssal, gyömbérrel ízesítjük. Habszifonban habot készítünk belőle. Tálaláskor a levest tányérba szedjük, és paprikahabrózsát nyomunk a tetejére. Bazsalikomos fűszerolajjal meglocsoljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.