Receptek

Csalános tészta csirkeszárnnyal vagy csirkeosztrigával

Litauszki Zsolt receptje:

Csalános tészta csirkeszárnnyal vagy csirkeosztrigával

A Pierrot-ban az ételt "csirkeosztrigával" készítik, ez a szárnyas hátának alsóbb részén, az alsócomb alatt kétoldalt található, féldiónyi nagyságú, szaftos húsdarab.

A TÉSZTA

(adagonként 80 g)

HOZZÁVALÓK:
  • 50 dkg liszt
  • 11 db tojássárgája
  • 10 g só
  • 2 tojásfehérje
  • 6 dkg csalánklorofil
  • 1 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk, laskára vágjuk, lobogva forró vízben kifőzzük.

CSALÁNKLOROFIL

ELKÉSZÍTÉSE:

A megtisztított csalánt 64 °C-os thermomixben összekeverjük kevés vízzel. Röviden állni hagyjuk, a tetejére kiülő zöldet finom szűrőlapáttal leszedjük.

TORMAVELUTÉ

HOZZÁVALÓK:
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl csirkealaplé
  • kevés ecetes torma
  • torma, frissen reszelve
ELKÉSZÍTÉSE:

A tejszínt és az alaplevet kis lángon felére sűrítjük. Hozzáadjuk a kétféle tormát, hagyjuk kihűlni. Turmixoljuk, szűrjük.

TÁLALÁS:

(a mennyiségek adagonként értendők)

HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg csirkeosztriga
  • 1 dl tormaveluté
  • 50 ml csirkepecsenyelé (vagy glász)
  • vaj
ELKÉSZÍTÉSE:

A csirkehúst vajon megforgatjuk, kívülről piruljon meg kissé, a belseje melegedjen át.

A frissen kifőtt tésztát megforgatjuk a pecsenyelén, majd tányérra tesszük. Hozzáadjuk a csirkehúst, az egészet összekeverjük a tormaveluté egy részével, a másik részt botmixerrel felhabosítjuk, így adjuk rá. Azonnal tálaljuk.

! TIPP

A pecsenyelevet helyettesíthetjük glásszal. Ehhez a csirkelevest kis lángon, nagyon lassan sziruposra sűrítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább