Receptek

Csalános tészta csirkeszárnnyal vagy csirkeosztrigával

Litauszki Zsolt receptje

2020. július 21.

A TÉSZTA HOZZÁVALÓK:
(adagonként 80 g)

  • 50 dkg liszt
  • 11 db tojássárgája
  • 10 g só
  • 2 tojásfehérje
  • 6 dkg csalánklorofil
  • 1 ek olívaolaj


TORMAVELUTÉ HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl tejszín
  • 1 dl csirkealaplé
  • kevés ecetes torma
  • torma, frissen reszelve
TÁLALÁS HOZZÁVALÓK:
(a mennyiségek adagonként értendők)
  • 10 dkg csirkeosztriga
  • 1 dl tormaveluté
  • 50 ml csirkepecsenyelé (vagy glász)
  • vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A Pierrot-ban az ételt „csirkeosztrigával” készítik, ez a szárnyas hátának alsóbb részén, az alsócomb alatt kétoldalt található, féldiónyi nagyságú, szaftos húsdarab.

A TÉSZTA ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat összegyúrjuk, pihentetjük, kinyújtjuk, laskára vágjuk, lobogva forró vízben kifőzzük.

CSALÁNKLOROFIL ELKÉSZÍTÉSE:
A megtisztított csalánt 64 °C-os thermomixben összekeverjük kevés vízzel. Röviden állni hagyjuk, a tetejére kiülő zöldet finom szűrőlapáttal leszedjük.

TORMAVELUTÉ ELKÉSZÍTÉSE:
A tejszínt és az alaplevet kis lángon felére sűrítjük. Hozzáadjuk a kétféle tormát, hagyjuk kihűlni. Turmixoljuk, szűrjük.

TÁLALÁS:
A csirkehúst vajon megforgatjuk, kívülről piruljon meg kissé, a belseje melegedjen át. A frissen kifőtt tésztát megforgatjuk a pecsenyelén, majd tányérra tesszük. Hozzáadjuk a csirkehúst, az egészet összekeverjük a tormaveluté egy részével, a másik részt botmixerrel felhabosítjuk, így adjuk rá. Azonnal tálaljuk



TIPP! A pecsenyelevet helyettesíthetjük glásszal. Ehhez a csirkelevest kis lángon, nagyon lassan sziruposra sűrítjük.

liszt , tojás , csalánklorofil , olívaolaj , tejszín , csirkealaplé , torma , csirkeosztriga , tormaveluté , vaj , csirkepecsenyelé