Receptek

Rákburger

Rákburger

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 30 dkg koktélrák
  • 15 dkg héj nélküli toastkenyér
  • 1 dl tej
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 csokor kapor
  • 1/2 csokor snidling
  • 1 tk kurkuma
  • 1,5 dl görög joghurt
  • 4 db hamburgerbuci
  • 5 dkg zöldsaláta-keverék
  • 1 db citrom
  • szőlőmagolaj
  • vaj

ELKÉSZÍTÉSE:

A rákhúst kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és apróra vágjuk. A kenyeret beáztatjuk a tejbe, és kinyomkodjuk. A kapribogyót, a snidlinget és a kaprot finomra vágjuk. Mindet egy tálba tesszük a tojással együtt, ízesítjük sóval, citromlével és kurkumával.

Összegyúrjuk, négy egyforma pogácsát formázunk belőle, és kevés olajon mindkét felét megsütjük. A joghurtot kikeverjük citromlével és sóval.

A bucikat félbevágjuk, megkenjük vajjal, és serpenyőben megpirítjuk. Mindét oldalát megkenjük vastagon joghurttal, közéjük tesszük a salátát és a rákpogácsát.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.