Receptek

Csicseriborsó-leves (riboletta)

Csicseriborsó-leves (riboletta)

Bereznay Tamás és Gálicz István receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 db sárgarépa
  • 40 dkg hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
  • 40 dkg főtt csicseriborsó
  • 30 dkg fejes káposzta
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 db babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 szelet száraz kenyér
  • pecorino sajt
  • olívaolaj, só

ELKÉSZÍTÉSE:
A finomra vágott fokhagymát és hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd puhulási sorrendben hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, burgonyát, a szárzellert, majd a csíkokra vágott káposztákat is. Kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Felöntjük a durvára darabolt paradicsommal és kevés vízzel. Összeforraljuk, majd a száraz kenyeret kockákra vágva belefőzzük. Tálalás előtt pecorino sajtot keverünk bele és meglocsoljuk olívaolajjal.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább