Receptek

Dinsztelt marhaflank

Dinsztelt marhaflank

Bereznay Tamás receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 80 dkg marhaflank
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál angol zeller
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 dl száraz, nem testes vörösbor
  • 6 dl csirkealaplé
  • babérlevél
  • rozmaring
  • só, bors

GREMOLÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 3 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db citrom héja
  • 1 kk durva tengeri só

ELKÉSZÍTÉSE:
A húst négy nagyobb darabra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A zöldségeket apró kockákra vágjuk. A húst kevés olajon mindkét oldalán elősütjük (1), majd félretesszük.

(1.)(1.)

A visszamaradt olajban megfuttatjuk a hagymát, a zellert és a sárgarépát. Felöntjük vörösborral és pár percig főzzük. Ráöntjük az alaplét (2), beletesszük az elősütött húst, a babérlevelet és a rozmaringot.

(2.)(2.)

Lefedve puhára pároljuk (3). A gremolátához (olaszos fűszerkeverék) a rozmaringot a fokhagymával, a sóval és a citromhéjjal felaprítjuk, esetleg nagyon kevés olívaolajat is adhatunk hozzá. Sáfrányos rizottóval tálaljuk, erre tesszük a feldarabolt húst, a zöldséges ragut és a rozmaringos gremolátát.

(3.)(3.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.