A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csicseriborsó-leves (riboletta)

Bereznay Tamás és Gálicz István receptje

2019. október 27.
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 szál szárzeller
  • 1 db sárgarépa
  • 40 dkg hámozott paradicsom (lehet konzerv is)
  • 40 dkg főtt csicseriborsó
  • 30 dkg fejes káposzta
  • 30 dkg kelkáposzta
  • 1 db babérlevél
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 szelet száraz kenyér
  • pecorino sajt
  • olívaolaj, só
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A finomra vágott fokhagymát és hagymát olívaolajon megpirítjuk, majd puhulási sorrendben hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, burgonyát, a szárzellert, majd a csíkokra vágott káposztákat is. Kakukkfűvel, babérlevéllel, sóval ízesítjük. Felöntjük a durvára darabolt paradicsommal és kevés vízzel. Összeforraljuk, majd a száraz kenyeret kockákra vágva belefőzzük. Tálalás előtt pecorino sajtot keverünk bele és meglocsoljuk olívaolajjal.


babérlevél , káposzta , csicseriborsó , szárzeller , kelkáposzta , kakukkfű