Receptek

Csicsókás panna cotta

Csicsókás panna cotta

Gyepes Gabojsza receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 4 dl zsíros tejszín
  • 2 dl tej (3,6%-os)
  • 1 rúd vanília
  • 20 dkg csicsóka
  • 4 lap zselatin
  • 4 dkg cukor

A tálaláshoz amaretti kekszmorzsa, lekvár és ehető virágok

ELKÉSZÍTÉSE:

A csicsókát meghámozzuk, kockára vágjuk, vízben puhára főzzük, majd pürésítjük. A vaníliarudat kettévágjuk, kikaparjuk a magvait, a rúddal együtt a tejhez adjuk és felforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, ha felforrt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a csicsókapürét. Hagyjuk 10-15 percig pihenni, majd leszűrjük, a csicsókát szitán átpasszírozzuk, majd a csicsókás-tejszínes alapba belekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zselatinlapokat és kevergetjük, amíg felolvadnak. Tálalópoharak aljára morzsolunk 1-2 amaretti kekszet, kanalazunk rá egy kis lekvárt, majd ráöntjük a csicsókás alapot, és a hűtőben megdermesztjük. Ehető virággal díszítve tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.