Receptek

Csicsókatorta

Csicsókatorta

Gyepes Gabojsza receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 kg csicsóka
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 fej salotta
  • arasznyi darab póré
  • 3 db egész tojás
  • 3 ek teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 30 dkg sajt (durvára reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
  • friss rozmaring
  • só, frissen őrölt bors

ELKÉSZÍTÉSE:

A salottát, pórét és fokhagymát aprítjuk, olajon átfuttatjuk. A csicsókát hámozzuk, durvára reszeljük, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük a dinsztelt hagymákkal, felvert tojással, aprított petrezselyemmel és rozmaringgal, a liszttel és a sajttal. Szilikon tortaformába simítva, előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük 160 °C-on. Langyosan tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.