Receptek

Csirkekocsonya-fantázia

Bereznay Tamás receptje

2023. április 30.



60 dkg csirkeláb


1 kg csirkeszárny


10 cm póréhagyma 20 dkg sárgarépa


5 gerezd fokhagyma 3 cm gyömbér


10 szem egész bors 2 ek só

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A csirkerészeket alaposan megmossuk, egy órára hideg vizbe áztatjuk, majd nagyjából 3 liter tiszta vízben felteszszük főni, az összes többi hozzávalóval együtt. Nagyon lassan elkezdjük főzni. Kb. két óra elteltével, ha megfőttek, de még nem főttek szét a húsrészek, néhányat kiveszünk, amit majd a kocsonyába teszünk.


Letakarva félretesszük. Tovább főzzük még legalább két órát. 1 dl folyadékot tegyünk egy lapos tányéron a hűtőbe és 15 perc múlva látjuk, hogy eléggé megdermedt-e, vagy sem.


Ha nem, akkor tovább főzzük, ha igen, leszűrjük. Tálkákba merünk a léből, beleteszünk szárnyhúst, lábat, esetleg karikákra vágott főtt répát. Kidermesztjük, és citrommal, friss salátával kínáljuk.



(Az étel Márai Lola elkallódott szakácskönyvéből származik, melyet Bereznay Tamás séf öntött formába).


kocsonya

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra