Nábelek Zsófia receptje
2020. március 27.- 3 db tojás
- 70 g cukor
- 225 g étcsokoládé (50-60%)
ADAG: 2 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, félretesszük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből és 40 gramm cukorból selymes, nem túl kemény habot verünk.
A tojássárgáját a maradék cukorral gőz felett 60 °C-ig melegítjük, közben habverővel kihabosítjuk. A langyos csokoládéhoz keverjük – itt nem kell finomkodni, a lényeg, hogy egyenletes, homogén masszát kapjunk.
A tojásfehérjét laza, könnyed mozdulatokkal forgassuk a csokoládés alaphoz 2-3 részletben.
A mousset adagoljuk poharakba és hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni 3-4 óra alatt. Tálalás előtt hagyjuk 15-20 percig szobahőmérsékleten, hogy igazán krémes, lágy legyen a desszert.

étcsokoládé , cukor , tojás