A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Csontos borjúkaraj vajban pirított retekkel, újhagymával

Segal Viktor receptje

2018. április 20.
  • 1 kg csontos borjúkaraj 25 dkg-os szeletekre vágva
  • 1 ek semleges olaj (repce, napraforgó)
  • 2 dkg vaj, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma, vékony szeletekre vágva
  • 16 db hónapos retek, cikkekre vágva
  • 4 szál újhagyma, zöldjével együtt fél cm-es karikákra vágva
  • 2 ek apróra vágott petrezselyemzöld
  • só, bors
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A sütőt 200 ˚C-ra előmelegítjük. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt szárazon felforrósítunk, beleöntjük az olajat, majd rögtön rátesszük a hússzeleteket. A szeletek mindkét oldalát 2-2 percig kérgesítjük, majd átemeljük egy tepsibe, és 8-10 percre a sütőbe tesszük. Ezalatt a még forró serpenyőbe vajat teszünk, és alacsony lángon megpirítjuk a fokhagymát, majd hozzáadjuk a retket, a petrezselymet és az újhagymát. Azonnal levesszük a tűzről, és még fél percig kevergetjük, amíg átmelegszik, de nem puhul meg teljesen. Közben a maradék hideg vajat apránként hozzáadjuk, és megszórjuk petrezselyemmel.

TÁLALÁS:
A hússzeletek mellé halmozzuk a zöldséget, úgy, hogy a húsra is kerüljön a vajas mártásból.







borjú , borjúkaraj , vaj , fokhagyma , retek , újhagyma , petrezselyemzöld