Receptek

Cukkinis-spenótos rakott tészta

Cukkinis-spenótos rakott tészta

Takács Hajnalka receptje 4 fő részére (Ovovegetáriánus recept)

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 1 kg cukkini
  • 20 dkg spenót
  • 1 l növényi tej (pl. rizs- vagy zabtej)
  • 1 ek kókuszzsír
  • 3 ek teljes kiőrlésű liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 4 db tojás
  • pirított fenyőmag
  • só, bors, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉSE:

Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát. A tetejére halmozzuk a karikára vágott cukkinit és a spenótot. Sóval, borssal ízesítjük, és megpároljuk.

A besamelszerű szószhoz a kókuszzsíron megfuttatjuk a lisztet, folyamatos keverés mellett 1 percig pirítjuk, utána apránként hozzáöntjük a tejet, és addig keverjük, amíg kellően besűrűsödik. Szerecsendióval fűszerezzük, sózzuk. Félretesszük a harmadát, amihez hozzákeverjük a tojásokat.

A tésztát bő, sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és összekeverjük a zöldségekkel. Leöntjük a szósszal, és betesszük a sütőbe, 200 °C-on 20 percig sütjük, majd a maradék tojásos szószt is ráöntjük a tetejére.

A fenyőmagot száraz teflonban kicsit megpirítjuk, és a tészta tetejére szórjuk. 5 percre visszatesszük az ételt a sütőbe, majd apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.