Receptek

Ravioli dolci

Ravioli dolci

Giuseppe Scaricamazza receptje 4 fő részére

Töltelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg lágy ricotta vagy krémes tehéntúró
  • 2 db tojássárgája
  • 1 ek cukor
  • 1 db citrom héja
  • 1/2 csapott mk fahéj
  • friss majoránna

Szósz

Hozzávalók:

  • 20 dkg hámozott, darabolt paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • extraszűz olívaolaj
  • só, bors

Tészta

Hozzávalók:

  • 2 db tojás
  • 20 dkg tésztaliszt (50% durum, 50% finomliszt)

Elkészítése:
A szószhoz a hagymát nagyon apróra vágjuk, az olajon alacsony lángon öt percig pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk. Lefedve egy órán át főzzük, vigyázva, hogy ne sűrűsödjön be teljesen. A tojásból és a lisztből tésztát gyúrunk, lefóliázva egy órát hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket, a túrót összekeverjük a tojássárgájával és a fűszerekkel. Krémesnek kell lennie, ezért ha nem elég lágy a túró vagy a ricotta, egy-két kanál tejszínnel lehet lazítani a tölteléket.

A tésztát nagyon vékony, 10 centi széles csíkokra nyújtjuk (tésztagéppel a legjobb, de sodrófával is lehet). Az alsó széle közepére 4-5 centis távolságokra halmozzuk a tölteléket, ráhajtjuk a másik felét és derelyevágóval félholdakat vagy négyzeteket formázunk belőle. Enyhén sós vízben három percig főzzük és a paradicsomszósszal tálaljuk. 

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább