A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Édeskömény-krémleves pirított fenyőmaggal és quinoával

Tivadar György receptje

2019. augusztus 12.
  • 3 db édeskömény
  • 2 db savanyú zöld alma (granny smith)
  • 3 dl tejszín
  • 3 dl zöldségalaplé
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db sonkahagyma
  • só, bors
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 5 dkg quinoa
  • 5 dkg fenyőmag
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A felmelegített olívaolajon megpároljuk a sonkahagymát a gyömbérrel és a fehérborral, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt édesköményt és a meghámozott zöld almát. Felöntjük a tejszínnel, a zöldségalaplével, sózzuk, borsozzuk, puhára főzzük, majd csomómentesre turmixoljuk. A fenyőmagot száraz, forró serpenyőben folyamatos rázogatás mellett barnára pirítjuk. A quinoát bő, sós, forró, lobogó vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Tálalásnál a levesbe szórjuk a pirított fenyőmaggal és néhány csepp olívaolajjal együtt.


,

quinoa , fenyőmag , gyömbér , fehérbor , zöldalma , édeskömény , tejszín , olívaolaj , sonkahagyma

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra