Receptek

Erdeigomba-rizottó, füstölt tokaszalonnával

Tivadar György receptje

2020. június 27.
  • 10 dkg füstölt, borsos tokaszalonna
  • 50 dkg izottórizs (arborio)
  • 10 dkg barna csiperke
  • 10 dkg szegfűgomba
  • 10 dkg kucsmagomba
  • 10 dkg laskagomba
  • 5 dkg pecorino sajt
  • 3 dkg vaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dl híg gombakrémleves, gombaalaplé
  • 5 dkg petrezselyem
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 fej salottahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A kockákra vágott tokaszalonnát az olívaolajon kipirítjuk és tálalásig félretesszük. A finomra vágott salottahagymát és fokhagymát megpároljuk és hozzáadjuk a rizottórizst. Amikor felmelegedett, hozzáadjuk a fehérbort, s miután elpárolgott az alkohol (kb. 2 perc után) folyamatosan hozzáadjuk a gombaalaplevet. Kis lángon folyamatos keverés mellett a forró alaplevet pótolva fogkeménységűre főzzük a rizst, lekapcsoljuk alatta a gázt, hozzáadjuk a reszelt pecorino sajtot, a vajat és a petrezselymet, majd a külön serpenyőben megpirított gombákat. Tálalásnál a szalonnapörcöt a rizottó tetejére halmozzuk.


tokaszalonna , rizottórizs , barna csiperke , szegfűgomba , kucsmagomba , laskagomba , pecorino sajt , száraz fehérbor , petrezselyem , salottahagyma , fokhagyma , gombaalaplé

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra