Receptek

Feketegyökér-leves füstölt tokhallal

Feketegyökér-leves füstölt tokhallal

Tivadar György receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg feketegyökér
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 20 dkg füstölt tokhalfilé
  • só, bors
  • 1 dl olívaolaj
  • friss kapor
  • 1 db citrom

ELKÉSZÍTÉSE:

A hagymát olívaolajon megpároljuk, hozzáadjuk a fehérbort és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. A feketegyökeret megpucoljuk, és hozzáadjuk a hagymához. Felöntjük vízzel (ha van, akkor alaplével) és a tejszínnel, majd fűszerezzük. Puhára főzzük és összeturmixoljuk. Tálalásnál vékonyra vágott tokhalat és friss kaprot teszünk a tetejére.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább