Jahni László receptje
2019. augusztus 8.- 25 dkg tök
- 80 dkg fogasfilé
- 50 g étolaj
- 50 g vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kapor
- 1 db citrom
- 1 dl tejföl
- só, cukor
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A fogasfilét felszeleteljük, és fél órára 6%-os sóoldatba tesszük. Megtöröljük, majd serpenyőben – étolaj és tisztított vaj keverékén – a bőrén ropogósra sütjük. A tököt megtisztítjuk, a felét legyaluljuk, félretesszük. A másik felét egy edényben vajon finomra vágott hagymával, sóval, cukorral, friss vágott kaporral, citromlével puhára pároljuk. Turmixgépben krémesre készítjük. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a gyalult tököt, és megpároljuk. Tejföllel dúsítjuk és friss vágott kaporral ízesítjük. A megsült halfilével tálaljuk.
