Receptek

Bogdányi húsleves daragaluskával

Bogdányi húsleves daragaluskával

Jakab Gergely receptje 10 fő részére

Dunabogdány a varázslatos Dunakanyarban található, Budapesttől 36 kilométerre. A Jakab család által 1988-ban alapított Forgó Vendéglő a sváb falu közepén, a 11. sz. főúttól 30 méterre, közvetlenül a homokos strand mellett fekszik, gyönyörű kilátással a Dunára. A falu mögött a Pilis hegység magasodik. Az étterem nyáron terasszal egészül ki. Hagyományos magyar és sváb fogásokat kínál, köztük több hal- és vadételt.

HOZZÁVALÓK:
  • 1 db kistestű tyúk
  • 50 dkg marha leveshús
  • 80 dkg marha velőscsont
  • 30 dkg sárgarépa
  • 20 dkg gyökér
  • 15 dkg zeller
  • 10 dkg karalábé
  • 2 fej gomba
  • 10 dkg kelkáposzta
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 dkg fokhagyma
  • 6 l víz
  • só, szemes bors
ELKÉSZÍTÉSE:

A marhahúst, a tyúkot és a csontot jól megmossuk, majd hideg vízben, sóval feltesszük főni. A habot leszedjük, majd 1-2 óra főzés után beletesszük a zöldségeket is.

DARAGALUSKA

HOZZÁVALÓK:
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg vaj
  • 1 db egész tojás
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld, apróra vágva
ELKÉSZÍTÉSE:

A hozzávalókat jól elkeverjük, majd 2-3 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. A pihentetés után kanállal kb. 2 cm-es galuskákat formázunk, és sós vízben, lassú tűzön kb. 20 perc alatt kifőzzük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább