Receptek

Pirított datolyaszilva garnélarákkal, rizottóval

Pirított datolyaszilva garnélarákkal, rizottóval

Segal Viktor receptje 4 fő részére

RIZOTTÓ

HOZZÁVALÓK:

  • 2 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 2 db közepes méretű salotta hagyma finomra aprítva
  • 40 dkg kerek szemű rizottórizs
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 l zöldségalaplé
  • 3 db érett datolyaszilva hámozva, pürésítve
  • 5 dkg zsenge parajlevél
  • 5 dkg hideg vaj, felkockázva
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
A rizottóhoz az olívaolaj és a vaj keverékén üvegesre pirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a rizst. Átforgatjuk, hogy a zsiradék egyenletesen befedje, és kissé elkezdjen üvegesedni. Ezután felöntjük a fehérborral, és addig főzzük, amíg az alkohol teljesen elpárolog. Ekkor hozzáadjuk az alaplét, sózzuk, borsozzuk. Állandó keverés mellett addig főzzük, amíg a rizs szinte teljesen felszívja a folyadékot. Az alaplevet négy részletben adjuk hozzá. Az utolsó részletnél ellenőrizzük az ízesítést, amennyiben szükséges, sózzuk, borsozzuk. Amikor elkészült, hozzáadjuk a hideg vajat, elkeverjük. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük a gyümölcspürét, és ekkor dobjuk bele a parajleveleket is. Ezzel már nem kell főzni.

HOZZÁVALÓK:

  • 12 db garnélarák megtisztítva, páncél nélkül
  • 1 ek olaj a sütéshez
  • 2 db datolyaszilva héjával 1 cm vastag szeletekre vágva
  • 1 tk vaj
  • só, bors

ELKÉSZÍTÉSE:
Forró serpenyőben egy evőkanál olajon a garnélákat nagyon rövid idő alatt, oldalanként 1-1 perc alatt megsütjük, amíg színük rózsaszínűre vált. A még meleg serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és néhány másodperc alatt pirítsuk meg a datolyaszilva mindkét oldalát.

TÁLALÁS:
Tálaláskor a rizottót a tányérra halmozzuk, mellétesszük a pirított gyümölcsszeleteket és ráhelyezzük a pirított garnélákat.


Ossza meg ismerőseivel:
Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább