Receptek

Frankfurti leves

Reszkető Tamás receptje

2020. június 18.
  • 120 g vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 120 g zsír
  • 12 g köménymag
  • 240 g burgonya
  • 400 ml fehérbor
  • 800 ml zöldségalaplé
  • 40 g kelkáposzta
  • olaj
  • 200 g bajor grillkolbász
  • 16 g fűszerpaprika
  • 40 g tejföl
  • 1 kis csokor friss majorana
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot, majd a kockázott burgonyát. Kevés fehérborral és zöldségalaplével felöntjük és hagyjuk főni. Közben a kelkáposztát blansírozzuk, leitatjuk, majd olajban ropogós csipset készítünk belőle (ha nem elég ropogós, 80 °C-os sütőben száríthatjuk). Készre grillezzük a kolbászokat, az őrölt paprikát olajban kikeverjük és megvárjuk, hogy legyen színe. A tejfölt krémesre keverjük. Tálaláskor a krémlevesre helyezzük a kolbászokat, a káposztacsipset, néhány ponton tejföllel és paprikaolajjal díszítjük, friss majoránnaleveleket szórunk rá.


leves , frankfurti , vöröshagyma , fokhagyma , köménymag , burgonya , fehérbor , zöldségalaplé , kelkáposzta , bajor grillkolbász , fűszerpaprika , tejföl , majoranna

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra