Reszkető Tamás receptje
2020. június 18.- 120 g vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 120 g zsír
- 12 g köménymag
- 240 g burgonya
- 400 ml fehérbor
- 800 ml zöldségalaplé
- 40 g kelkáposzta
- olaj
- 200 g bajor grillkolbász
- 16 g fűszerpaprika
- 40 g tejföl
- 1 kis csokor friss majorana
A finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a köménymagot, majd a kockázott burgonyát. Kevés fehérborral és zöldségalaplével felöntjük és hagyjuk főni. Közben a kelkáposztát blansírozzuk, leitatjuk, majd olajban ropogós csipset készítünk belőle (ha nem elég ropogós, 80 °C-os sütőben száríthatjuk). Készre grillezzük a kolbászokat, az őrölt paprikát olajban kikeverjük és megvárjuk, hogy legyen színe. A tejfölt krémesre keverjük. Tálaláskor a krémlevesre helyezzük a kolbászokat, a káposztacsipset, néhány ponton tejföllel és paprikaolajjal díszítjük, friss majoránnaleveleket szórunk rá.
leves , frankfurti , vöröshagyma , fokhagyma , köménymag , burgonya , fehérbor , zöldségalaplé , kelkáposzta , bajor grillkolbász , fűszerpaprika , tejföl , majoranna