Receptek

Sült céklák, vaszabimajonéz, zöldborsó

Pohner Ádám receptje

2020. június 9.

Sült céklák
Hozzávalók:

  • 5 db közepes cékla (különböző színű)

Vaszabis majonéz
Hozzávalók:

  • 2 db tojásfehérje
  • 100 g szőlőmagolaj
  • 1 tubus vaszabi
  • 1 db citrom leve
  • xantán
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Sült céklák elkészítése:
A céklákat megsikáljuk és alufóliába csomagoljuk durva sóval és olívaolajjal, majd 180°C-on kb. 1 órán át sütjük. A céklák ízesítését színenként variálhatjuk, a lilát vajon, sóval átforgathatjuk, a sárga céklát ecetes marináddal vagy vinaigrette-tel ízesíthetjük.

Vaszabis majonéz elkészítése:
Az alapanyagokat botmixerrel összeturmixoljuk, a végén sóval, és ha még kell, citromlével ízesítjük. Zöldborsó Mirelit zöldborsót felolvasztunk sós-cukros vízben, majd ha felolvadt, leszűrjük. Ízesítjük sóval, cukorral. Tálaláskor adhatunk hozzá vaszabipastát, lime levét és héját.


cékla , szőlőmagolaj , tojásfehérje , vaszabi , citrom leve , xantán