Gálicz István receptje
2022. április 22.Borjú
Hozzávalók:
- 4 db borjútomahawk
- szőlőmagolaj
- nagy szemű só
Balzsamecetes hagyma
Hozzávalók:
- 500 g gyöngyhagyma
- 100 g barna cukor
- 4 dl balzsamecet
- 1-2 ek kukoricakeményítő
- só
Borjú elkészítése:
A hússzeletek felületét bedörzsöljük olajjal, majd forró serpenyőben percenként megfordítva 4 percig sütjük. Tepsire helyezve 160 fokos sütőben 10-15 percig készítjük tovább. Tálalás előtt legalább 3 percig pihentessük.
Balzsamecetes hagyma elkészítése:
A megpucolt gyöngyhagymákat egy kis lábasban a balzsamecettel, barna cukorral, 1 nagy csipet sóval és annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi, alacsony lángon félpuhára főzzük. Ezután magasabb lángon sűrűre visszaforraljuk a levet, miközben készre puhulnak benne a hagymák. Végül kevés vízben kikevert keményítővel kiforraljuk, hogy sűrű, mázas állagot kapjunk.
borjútomahawk , szőlőmagolaj , gyöngyhagyma , balzsamecet , kukoricakeményítő