Receptek

Karamellizált, balzsamecetes hagyma, borjútomahawk

Gálicz István receptje

2022. április 22.

Borjú

Hozzávalók:

  • 4 db borjútomahawk
  • szőlőmagolaj
  • nagy szemű só

Balzsamecetes hagyma

Hozzávalók:

  • 500 g gyöngyhagyma
  • 100 g barna cukor
  • 4 dl balzsamecet
  • 1-2 ek kukoricakeményítő
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz

Borjú elkészítése:

A hússzeletek felületét bedörzsöljük olajjal, majd forró serpenyőben percenként megfordítva 4 percig sütjük. Tepsire helyezve 160 fokos sütőben 10-15 percig készítjük tovább. Tálalás előtt legalább 3 percig pihentessük.

Balzsamecetes hagyma elkészítése:

A megpucolt gyöngyhagymákat egy kis lábasban a balzsamecettel, barna cukorral, 1 nagy csipet sóval és annyi vízzel felöntve, amennyi ellepi, alacsony lángon félpuhára főzzük. Ezután magasabb lángon sűrűre visszaforraljuk a levet, miközben készre puhulnak benne a hagymák. Végül kevés vízben kikevert keményítővel kiforraljuk, hogy sűrű, mázas állagot kapjunk. 



borjútomahawk , szőlőmagolaj , gyöngyhagyma , balzsamecet , kukoricakeményítő

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra