Receptek

Bőrén sütött fogasfilé tejszínes-parajos házi széles metélttel

Bőrén sütött fogasfilé tejszínes-parajos házi széles metélttel

Hronyecz István receptje 4 fő részére

HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 kg fogas filézve, 20 dkg-os filékre szelve
  • 40 dkg széles metélt
  • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl fokhagymás olaj a sütéshez
  • 40 dkg paraj
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • rozmaring
  • citromfű
  • koriander

ELKÉSZÍTÉSE:

A fogasfiléket a bőrös felüknél kicsit beirdaljuk, jól bekenjük az olívaolajos zöldfűszerkeverékkel és két órát pácoljuk. Közben a parajleveleket olívaolajon megfonnyasztjuk a koktélparadicsomokkal, felengedjük tejszínnel, sóval, borssal és frissen reszelt fokhagymával fűszerezzük. Beleforgatjuk a kifőzött széles metéltet. A fogast bőrös felével kisütjük a fokhagymás olajon. A parajos tésztát a tányér közepére tálaljuk, ráhelyezzük a fogasfilét, parajlevéllel, citrommal díszítjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Weboldalunk sütiket használ annak érdekében, hogy személyre szabott és interaktív módon tudjuk megjeleníteni az Ön számára releváns tartalmainkat. A Weboldalunk használatával Ön elfogadja, hogy az oldal sütiket használ.

Kérjük, olvassa el Cookies Szabályzatunkat, amelyben további információkat olvashat a sütikről és azt is megtudhatja, hogyan tudja blokkolni vagy törölni őket. Tovább