Receptek

Friss zöld borsos marhabélszín

Friss zöld borsos marhabélszín

Segal Viktor receptje (klasszikus steak au poivre, 4 adag)

BÉLSZÍN

HOZZÁVALÓK:

  • 4 db érlelt bélszínszelet (20 dkg-os szeletek)
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek  vaj
  • 2 ek  mozsárban megtört fekete bors (pl. jávai cubéba)

ZÖLDBORS-MÁRTÁS

HOZZÁVALÓK:

  • 1 dl konyak
  • 2,5 dl tejszín
  • tengeri só

ELKÉSZÍTÉSE:
A bélszínhez szárazon felhevítünk egy serpenyőt. A húst mindkét oldalán sózzuk, majd a tört borsba forgatjuk. Amikor a serpenyő már forró, beleöntjük az olajat és a vajat, majd azonnal rátesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalán kb.4-4 percig sütjük a húst. Amikor megfelelően átsült, tegyük félre pihentetni. Közben a serpenyőt vegyük le a tűzről, öntsük le a maradék zsiradékot. Tegyük vissza a tűzre, és öntsük bele a konyakot. Óvatosan gyújtsuk meg és forraljuk nagy lángon, amíg az alkohol el nem ég. Vegyük ismét közepes erősségűre a lángot, adjuk hozzá a zöld borsot, öntsük hozzá a tejszínt, sózzuk. 6-8 perc alatt forraljuk mártás sűrűségűre.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.