Receptek

Parajsaláta mangóval és bébipolippal

Parajsaláta mangóval és bébipolippal

Bereznay Tamás receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg mosott bébiparaj
  • 1 db mangó
  • 40 dkg tisztított bébipolip
  • 2 kisebb fej lila hagyma
  • 6 dkg pirított durvára tört mogyoró
  • 1/2 dl szőlőmagolaj

DRESSZING

HOZZÁVALÓK:

  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 db lime leve
  • 2 ek méz
  • 1 rúd vanília kikapart magja
  • kevés frissen őrölt fekete bors
  • csipet só

ELKÉSZÍTÉSE:
A dresszing hozzávalóit kis befőttesüvegbe töltjük, és alaposan összerázzuk. A megmosott parajt összeforgatjuk a finomra vágott lila hagymával, a felszeletelt mangóval és a mogyoróval, majd négy tányérra elosztjuk. Közben egy serpenyőben szőlőmagolajat hevítünk, és nagy lángon pár perc alatt megsütjük a bébipolipokat. Meglocsoljuk a dresz-szinggel a salátát, és a tetejére szedjük a bébipolipokat.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.