Receptek

Libamáj zsírjában bodzás lilahagyma-salátával

Patai Lajos receptje

2021. december 20.
  • 200 g hízott libamáj
  • 400 g libazsír
  • 5 szál kakukkfű
  • 2 fej lila hagyma
  • 1 dl almaecet
  • 4 cl bodzaszörp

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

A zsírt felolvasztjuk, beletesszük egészben a májat, rátesszük a kakukkfűleveleket, majd

alacsony hőmérsékleten kb. 30 percig konfitáljuk.


Ezután a májat kivesszük, négyfelé vágjuk, kis tálkákba tesszük és rámerjük a zsírt.

Hűtőbe tesszük.


A hagymákat felszeleteljük, megsózzuk, ráöntjük az ecetet és a bodzaszörpöt, összeforgatjuk és műanyag fóliával lefedve a hűtőbe tesszük kb. 2-3 órát pihenni.


libamáj , libazsír , kakukkfű , lila hagyma , bodzaszörp , almaecet

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra