Receptek

Funky-pacalsaláta

Szabolcs András-Szabolcs-Gyuris Éva receptje

2020. július 20.
  • 500 g előfőzött, fagyasztott pacal
  • 20 g gyömbér, finomra vágva
  • 10 g fokhagyma, finomra vágva
  • 3/4 kk Funky-chilipaszta
  • 1 ek cukor
  • 10 ek világos szójaszósz
  • 1 ek ecet (10%-os) vagy 2 ek rizsecet
  • 2 ek szezámolaj
  • 3 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Közepesen nehéz
A pacalt feltesszük főni.

Addig főzzük, amíg még van harapása (a fagyasztott változathoz elég akár tíz perc is, a hentesnél kaphatónak kb. 30-35 perc kell).

Szűrjük le és mossuk át hideg vízzel. A cukrot elkeverjük a szójaszósszal, az ecettel, a szezámolajjal, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és a chilipasztát, majd hozzákeverjük az ujjnyi csíkokra vágott pacalt.

Tálaláskor megszórjuk az újhagymával, és hűvösen (de nem hűtőhidegen) tálaljuk.


pacal , gyömbér , fokhagyma , újhagyma , Funky-chilipaszta , szójaszósz , ecet , szezámolaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra