Receptek

Funky-pacalsaláta

Funky-pacalsaláta

Szabolcs András-Szabolcs-Gyuris Éva receptje 4 fő részére

Hozzávalók:

  • 500 g előfőzött, fagyasztott pacal
  • 20 g gyömbér, finomra vágva
  • 10 g fokhagyma, finomra vágva
  • 3/4 kk Funky-chilipaszta
  • 1 ek cukor
  • 10 ek világos szójaszósz
  • 1 ek ecet (10%-os) vagy 2 ek rizsecet
  • 2 ek szezámolaj
  • 3 szál újhagyma, vékonyan felszeletelve

Elkészítése:

A pacalt feltesszük főni. Addig főzzük, amíg még van harapása (a fagyasztott változathoz elég akár tíz perc is, a hentesnél kaphatónak kb. 30-35 perc kell). Szűrjük le és mossuk át hideg vízzel. A cukrot elkeverjük a szójaszósszal, az ecettel, a szezámolajjal, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát és a chilipasztát, majd hozzákeverjük az ujjnyi csíkokra vágott pacalt. Tálaláskor megszórjuk az újhagymával, és hűvösen (de nem hűtőhidegen) tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.