Szrimácz Dóra és Marjai Bea receptje
2020. július 24.(12 db)
ÉGETETT TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 95 g kenyérliszt (BL 80)
 - 7 g Koronás Kristálycukor
 - 4 g só
 - 82 g vaj
 - 82 g teljes tej (3,5%-os)
 - 82 g víz
 - 3 db L-es tojás (165 g)
 - 25 g muscovado cukor
 - 120 g szeletelt mandula
 
CITROMLEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 370 g Meyer citrom (kb. 3 db) (Ebből: 150 g citromlé, 40 g héj, 6 g citrommag)
 - 50 g víz
 - 200 g Koronás Kristálycukor
 
KAMILLÁS KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 9 g szárított kamilla vagy jó minőségű kamillatea
 - 175 g víz
 - 35 g kukoricakeményítő
 - 45 g Koronás Kristálycukor
 - 6 db L-es tojás sárgája (kb. 90 g)
 - 265 g teljes tej
 - 35 g vaj
 - 135 g olvasztott vaj
 
A tejet és a vizet összeöntjük, beletesszük a vajat,
CITROMLEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaposan megmosott citromokat zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, úgy, hogy a héjon a lehető legkevesebb fehér hártya maradjon.
KAMILLÁS KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A kamillát a vízzel leforrázzuk, ázni hagyjuk.
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A fánkokat félbevágjuk.
A Dobos cukrásziskolában ismerték meg egymást, azóta elválaszthatatlanok. Együtt találják ki és készítik el kreatív süteményeiket. Dóra szociálpolitikát tanult, Bea mozgófilmezést, de jobban vonzotta őket a sütés, a modern cukrászművészet fellendülése.
A Magyar Konyha számára egy farsangi fánkot sütöttek, égetett tésztából, szokásukhoz híven nem megszokott ízvilággal, kamillateával és citrommal.
vaj , tej , tojás , muscovado cukor , kenyérliszt , szeletelt mandula , Meyer citrom , kamilla , kukoricakeményítő
                    
                
        



