Szrimácz Dóra és Marjai Bea receptje
2020. július 24.(12 db)
ÉGETETT TÉSZTA
HOZZÁVALÓK:
- 95 g kenyérliszt (BL 80)
- 7 g Koronás Kristálycukor
- 4 g só
- 82 g vaj
- 82 g teljes tej (3,5%-os)
- 82 g víz
- 3 db L-es tojás (165 g)
- 25 g muscovado cukor
- 120 g szeletelt mandula
CITROMLEKVÁR
HOZZÁVALÓK:
- 370 g Meyer citrom (kb. 3 db) (Ebből: 150 g citromlé, 40 g héj, 6 g citrommag)
- 50 g víz
- 200 g Koronás Kristálycukor
KAMILLÁS KRÉM
HOZZÁVALÓK:
- 9 g szárított kamilla vagy jó minőségű kamillatea
- 175 g víz
- 35 g kukoricakeményítő
- 45 g Koronás Kristálycukor
- 6 db L-es tojás sárgája (kb. 90 g)
- 265 g teljes tej
- 35 g vaj
- 135 g olvasztott vaj
A tejet és a vizet összeöntjük, beletesszük a vajat,
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_6-770x_.jpg?token=5253b42de62008728866dbc3a4d1f609)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_3-770x_.jpg?token=c523c4f98069f2d32764c8ebba3f49d9)
CITROMLEKVÁR ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaposan megmosott citromokat zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk, úgy, hogy a héjon a lehető legkevesebb fehér hártya maradjon.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_4-770x_.jpg?token=59991883fbc49540111da1dce5c7696d)
KAMILLÁS KRÉM ELKÉSZÍTÉSE:
A kamillát a vízzel leforrázzuk, ázni hagyjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_5-770x_.jpg?token=f39f82fe5a7d1a18f2374db406dfe5d1)
ÖSSZEÁLLÍTÁSA:
A fánkokat félbevágjuk.
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_2-770x_.jpg?token=beee5183c9f3670ddc411ff1157fdada)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_1-770x_.jpg?token=30220c9cd170c6dca1651bea5be1ba19)
![](http://magyarkonyhaonline.hu/storage/media/thumbnails/2020/07/24/Kamillas--citromos-koszorufank_7-770x_.jpg?token=f336e78532ad4abe3a395bc54a391ef1)
A Dobos cukrásziskolában ismerték meg egymást, azóta elválaszthatatlanok. Együtt találják ki és készítik el kreatív süteményeiket. Dóra szociálpolitikát tanult, Bea mozgófilmezést, de jobban vonzotta őket a sütés, a modern cukrászművészet fellendülése.
A Magyar Konyha számára egy farsangi fánkot sütöttek, égetett tésztából, szokásukhoz híven nem megszokott ízvilággal, kamillateával és citrommal.
vaj , tej , tojás , muscovado cukor , kenyérliszt , szeletelt mandula , Meyer citrom , kamilla , kukoricakeményítő