Nagy Róbert receptje
2012. február 16.A PADLIZSÁNRIZOTTÓ
HOZZÁVALÓK:
- 1 db padlizsán
- 125 g kerek szemű rizs
- 1 db kis hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 ml száraz fehérbor
- 450 ml zöldségalaplé
- 1 ek friss kecskesajt
- 50 g pecorino sajt
- olívaolaj
- fekete bors
- só
A GÖMBCUKKINI
HOZZÁVALÓK:
- 4 db gömbcukkini
- 2 gally rozmaring
- 8 szár kakukkfű
- 4 szár borsikafű
- olívaolaj
- só
TÁLALÁS:
HOZZÁVALÓK:
- 2 db koktélparadicsom
- 1/2 db sárga kaliforniai paprika
- 2 szár citromkakukkfű
- 1 tk olívaolaj
- pár csepp ecet
ELKÉSZÍTÉSE:
250 °C-os sütőben a tepsin fél óra alatt süssük meg a padlizsánt, majd távolítsuk el a héját és az esetleges égett részeket. Vágjuk apróra a húsát, és tegyük félre. Melegítsük meg a zöldségalaplevet. Lábasban 2-3 evőkanál olívaolajon süssük aranysárgára a finomra aprított hagymát és fokhagymát. Szórjuk bele a nyers rizst, és kavargatás mellett hagyjuk kifehéredni.
ELKÉSZÍTÉSE:
Alaposan mossuk meg a cukkinit, vágjuk le a kalapját, és kanállal vájjuk ki a belsejét úgy, hogy mindenhol egységesen vékony legyen a cukkini fala. Szórjuk meg mindegyik cukkinit bő csipet sóval és 1-1 teáskanál olívaolajjal. Ujjal egyenletesen oszlassuk el a cukkini üregében a sót, majd tömjük meg a cukkinit a zöld fűszerekkel. Tegyük a kalapot a cukkinire, és 200 °C-os sütőben, kiolajozott sütőtálban süssük 25-30 percig. Vegyük le a kalapot, és távolítsuk el a zöld fűszereket.
Éles késsel hántsuk le a kimagozott paradicsomról és paprikáról a héját, majd vágjuk apró kockákra a húsát. Kavarjuk el a lecsipkedett citromkakukkfű-levelekkel, olívaolajjal és pár csepp ecettel. Töltsük meg a cukkinit a padlizsánrizottóval, és szórjuk meg a paradicsom- és paprikakockákkal.
kecskesajt , padlizsán , rizs , fokhagyma , vöröshagyma , száraz fehérbor , zöldségalaplé , pecorino sajt , olívaolaj , rozmaring , kakukkfű , gömbcukkini , borsikafű , koktélparadicsom , sárga kaliforniai paprika , ecet , citromkakukkfű