Jahni László receptje
2020. július 16.- 50 dkg piros gyümölcs
- 10 dkg túró
- 50 g tejszín
- 1 db zöld citrom
- 50 g tojásfehérje (kb. 1,5 db)
- 70 g cukor
- 20 g víz
- 10 dkg vajas házi keksz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vizet a cukorral 122 °C-ig hevítjük, majd a félig felvert tojásfehérjébe csurgatjuk, miközben habbá verjük. Habzsákból formákat nyomunk belőle egy szilikonlapos sütőlemezre.
80 °C-os sütőben 5-6 órán keresztül szárítjuk.
A túróból, a tejszínből és a felvert habból a reszelt zöld citrom héjával krémet keverünk – ezt rendezzük a tányér aljába. Beleültetjük a gyümölcsöket, közé morzsoljuk a kekszet és a habcsókokat. Díszíthetjük egy kis gyümölcskrémmel, de fagylalttal is izgalmasabbá tehető.

pirosgyümölcs , túró , tejszín , citrom , vajas házi keksz , tojásfehérje