Receptek

Piros friss gyümölcsök habcsókkal

Jahni László receptje

2020. július 16.
  • 50 dkg piros gyümölcs
  • 10 dkg túró
  • 50 g tejszín
  • 1 db zöld citrom
  • 50 g tojásfehérje (kb. 1,5 db)
  • 70 g cukor
  • 20 g víz
  • 10 dkg vajas házi keksz
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A vizet a cukorral 122 °C-ig hevítjük, majd a félig felvert tojásfehérjébe csurgatjuk, miközben habbá verjük. Habzsákból formákat nyomunk belőle egy szilikonlapos sütőlemezre.

80 °C-os sütőben 5-6 órán keresztül szárítjuk.

A túróból, a tejszínből és a felvert habból a reszelt zöld citrom héjával krémet keverünk – ezt rendezzük a tányér aljába. Beleültetjük a gyümölcsöket, közé morzsoljuk a kekszet és a habcsókokat. Díszíthetjük egy kis gyümölcskrémmel, de fagylalttal is izgalmasabbá tehető.









pirosgyümölcs , túró , tejszín , citrom , vajas házi keksz , tojásfehérje