Stefan Gebhardt receptje
2020. augusztus 7.A HÚSFÉLÉK
HOZZÁVALÓK:
- 4 db fürjmell
- 4 db medverákfarok
GARNÍRUNGOK
HOZZÁVALÓK:
- idény zöldségek (bébikukorica, bok csoj (kínai káposzta), sárgarépa)
TANDOORI HAB
HOZZÁVALÓK:
- 4 dkg salottahagyma, finomra vágva
- 2 dkg vaj
- 3 dl szárnyasalaplé
- 1 ek tandoori paszta (indiai ízesítő, szaküzletben kapható)
- 1 ek mogyorópaszta
- 1 dl tejszín
ÉDES CHILIS PECSENYELÉ
HOZZÁVALÓK:
- 1 dl édes chiliszósz
- 2 dl szárnyasalaplé
- 5 dkg vaj
HÚSFÉLÉK ELKÉSZÍTÉSE:
A fürj mellhúsát mindkét oldalon röviden pirítjuk, majd lazán alufóliába csomagolva meleg helyre tesszük.
A rákfarkat kibontjuk a páncélból, a hátoldalán kis lángon sütjük serpenyőben – addig, míg a hasi rész is el nem kezd átsülni. Ekkor megfordítjuk, és nagyon röviden még egyszer rápirítunk.
GARNÍRUNGOK ELKÉSZÍTÉSE:
Az idény zöldségeiből készítjük, egyszerre többféle szerepel a tányéron – például bébikukorica, bok csoj (kínai káposzta) és sárgarépa.
TANDOORI HAB ELKÉSZÍTÉSE:
A salottát vajon megizzasztjuk, felengedjük a szárnyasalaplével. Hozzáadjuk a tandoori pasztát, a mogyorópasztát, a tejszínt. Felforraljuk, majd leszűrjük és átpasszírozzuk.
ÉDES CHILIS PECSENYELÉ ELKÉSZÍTÉSE:
Az alaplébe keverjük a chiliszószt, felmelegítjük, majd hideg vajkockákkal montírozzuk.
PIRÍTOTT POLENTASZELET ELKÉSZÍTÉSE:
Ehhez kukoricadarából és vízből kevés sóval és hosszas keveréssel sűrű puliszkát főzünk, vékonyan a tepsire terítjük és hagyjuk megdermedni. Téglalapot vágunk belőle, és
TÁLALÁS:
A tányéron elrendezzük a húst, a rákot, a pirított polentaszeletet és a zöldségeket, mártással körbeöntjük.
medverákfarok , fürjmell , bok csoj , bébikukorica , vaj , tejszín , salottahagyma , szárnyasalaplé , chiliszósz , tandoori paszta , mogyorópaszta