Receptek

Fűszeres bárányfasírt, marinált cukkinisaláta

Fűszeres bárányfasírt, marinált cukkinisaláta

Horváth Csongor receptje

HOZZÁVALÓK:

  • 50 dkg báránylapocka

ELKÉSZÍTÉSE:
A lapockát ledaráljuk, finomra vágott pirított vöröshagymával, sóval, fekete borssal, őrölt rómaiköménnyel és curryporral ízesítjük. Húspogácsákat formázunk belőle és forró serpenyőben megsütjük.

SÜLT CUKKINISALÁTA

HOZZÁVALÓK:

  • 20 dkg bébicukkini
  • 3 db bébi római saláta
  • 1 dl balzsamecet
  • 2 ek cukor

ELKÉSZÍTÉSE:
A felezett bébicukkinit olívaolajon megpirítjuk. Melegen cukrot, sót és balzsamecetet adunk hozzá, és melegen marináljuk. Tálalásig hűtjük.

BUNDÁZOTT BIRSALMA

HOZZÁVALÓK:

  • 2 db birsalma
  • rusztikus morzsa
  • 2 db tojás
  • finomliszt
  • étolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A hámozott birsalmát cikkekre vágjuk, klasszikus módon bundázzuk, és bő olajban kisütjük.

SÜLT KÁPIA PAPRIKA

HOZZÁVALÓK:

  • kápia paprika
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • balzsamecet

ELKÉSZÍTÉSE:
A kápia paprikát megsütjük, apró kockákra vágjuk, és finomra vágott petrezselyemmel, olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük. Kecskesajtkrémmel tálaljuk.

KECSKESAJTKRÉM

HOZZÁVALÓK:

  • kecskesajt
  • friss petrezselyemzöld
  • római kömény
  • fekete bors
  • extraszűz olívaolaj

ELKÉSZÍTÉSE:
A hozzávalókat tálba tesszük, és jól kikeverjük.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.