A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Fűszeres olajban pirított avokádó héjborsóval

Segal Viktor receptje

2019. október 27.
  • 2 db érett avokádó
  • 2-3 ek fűszerolaj (lásd keretes írásunk)
  • 12 dkg héjborsó, kb. 30-34 db
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • friss chili karikákra vágva (opcionális)
  • füstölt só, bors

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
Az avokádót héjastul félbevágjuk, magját eltávolítjuk. Füstölt sóval sózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés fűszerolajjal. Egy bordás grillserpenyőt füstölésig forrósítunk, majd ráhelyezzük a fél avokádókat, vágott felükkel lefelé. Épp csak annyi ideig pirítjuk, hogy a felülete szép színt kapjon. Megfordítjuk, a másik (héjas) oldalára, hozzáadjuk a héjborsót is, és röviden, kb. fél percig sütjük.

Tálaláskor a mag helyén lévő mélyedésbe kevés citromot facsarunk, és meglocsoljuk kevés fűszerolajjal. Azonnal tálaljuk.


avokádó , fűszerolaj , héjborsó , citromlé , chili

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra