Receptek

Gesztenyekrémleves, füstölt kecskesajt

Gesztenyekrémleves, füstölt kecskesajt

Kozma Péter receptje

Hozzávalók:

  • 2 ek olívaolaj
  • 20 dkg vaj
  • 40 dkg aprított póréhagyma
  • 2 ek reszelt gyömbér
  • 3 ek méz
  • 50 dkg sült gesztenye
  • 5 dl tej
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 2 dl tejszín
  • só, egy csipet szerecsendió
  • 30 dkg lágy kecskesajt (lehetőleg füstölt)

Elkészítése:
Egy magas falú edényben a vajat és az olívaolajat felhevítjük, néhány perc alatt megpirítjuk benne a póréhagymát. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a szerecsendiót, a mézet és a sült, tisztított gesztenyét. Pár percig pirítjuk, kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, sózzuk, majd a zöldségalaplével állítjuk be a leves sűrűségét. Hozzáadjuk a tejszínt, végül a tűzről levéve turmixoljuk simára a levest, ha szükséges, ízesítjük. A krémes, füstölt kecskesajttal tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.