A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Kapros-túrós pite

Varjú Viktor receptje

2019. április 8.

Tészta
Hozzávalók:

  • 260 g liszt
  • 130 g porcukor
  • 70 g vaj
  • 3 db tojás

  • 130 g mogyoró
  • 130 g dió
  • 130 g barna cukor
  • 200 g olvasztott vaj
Kapros túrótöltelék
Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 200 g porcukor
  • 2 csokor kapor
  • 1 csipet só
  • 200 g tejszín habbá verve

Tuille
Hozzávalók:

  • 75 g liszt összeszitálva
  • 200 g porcukor
  • 100 g olvasztott, de nem
  • forró vaj
  • 100 g almalé
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű

Tészta elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, linzerszerű masszát kapunk. Szétterítjük, és 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. A magvakat serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, és a kihűlt tésztával együtt kézzel vagy aprítógépben összemorzsoljuk. A masszával egy tortaformát vagy magas szélű tepsit kibélelünk, és 7 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Kapros túrótöltelék elkészítése:
Az áttört túrót, a mascarponét, a cukrot, az apróra vágott kaprot és a sót összekeverjük. A krémet a tejszínhabbal lazán összeforgatva fellazítjuk, a tésztaalapra simítjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Tuille elkészítése:
A hozzávalókat simára keverjük, palacsintatésztához hasonló masszát kapunk. Sütőlemezre szétterítjük és 170 °C-on kb. 12 perc alatt törhető állagig sütjük. (A mennyiség két lapra elegendő.)



tojás , citromlé , liszt , túró , tejföl , vaj , mascarpone , dió , kapor , mogyoró