Receptek

Kapros-túrós pite

Kapros-túrós pite

Varjú Viktor receptje

Tészta

Hozzávalók:

  • 260 g liszt
  • 130 g porcukor
  • 70 g vaj
  • 3 db tojás
  • 130 g mogyoró
  • 130 g dió
  • 130 g barna cukor
  • 200 g olvasztott vaj

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, linzerszerű masszát kapunk. Szétterítjük, és 180 °C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. A magvakat serpenyőben vagy sütőben megpirítjuk, és a kihűlt tésztával együtt kézzel vagy aprítógépben összemorzsoljuk. A masszával egy tortaformát vagy magas szélű tepsit kibélelünk, és 7 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni.

Kapros túrótöltelék

Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • 250 g mascarpone
  • 200 g porcukor
  • 2 csokor kapor
  • 1 csipet só
  • 200 g tejszín habbá verve

Elkészítése:
Az áttört túrót, a mascarponét, a cukrot, az apróra vágott kaprot és a sót összekeverjük. A krémet a tejszínhabbal lazán összeforgatva fellazítjuk, a tésztaalapra simítjuk, és tálalásig hűtőben tartjuk.

Tuille

Hozzávalók:

  • 75 g liszt összeszitálva
  • 200 g porcukor
  • 100 g olvasztott, de nem
  • forró vaj
  • 100 g almalé

Elkészítése:
A hozzávalókat simára keverjük, palacsintatésztához hasonló masszát kapunk. Sütőlemezre szétterítjük és 170 °C-on kb. 12 perc alatt törhető állagig sütjük. (A mennyiség két lapra elegendő.)

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.