A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gesztenyeleves

Bittera Dóra – Molnár B. Tamás receptje

2012. február 14.
  • 16 dkg póréhagyma vékony szeletre vágva
  • 20 dkg burgonya (5 mm-es szeletre vágva)
  • 1 l szárnyasleves
  • 4 dl tejszín
  • 50 ml érett olívaolaj
  • 50 g vaj vagy barnított vaj esetleg: szarvasgombaolaj
  • betétnek: gesztenye
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A póréhagymát felöntjük a levessel, és 5 percig csendesen forraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát, további 15 percig készítjük. Erős turmixban 2-3 perc alatt selymesre turmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, az olívaolajat, a vajat. Tálalás előtt megmelegítjük, és még röviden turmixoljuk.

Kétféle gesztenyét teszünk bele betétnek: glaszírozott gesztenyét és szarvasgombagyaluval hajszálvékonyra szelt nyers gesztenyét.

Csöppenthetünk rá némi dió-, tökmag-, mandula- vagy argánolajat, reszelhetünk rá egy kis mandarinhéjat. Tálaláskor még fél csipetnyi cayenne-i borsot hintünk rá.

Az étel rendkívül intenzív: nagy adagban unalmas, kis adagban élmény.


gesztenye , póréhagyma , burgonya , tejszín , szárnyasleves , olívaolaj , vaj

Legújabb magazin számunk!

Megnézem Szeretnék előfizetni a magazinra