A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Gnocchi olasz kolbásszal és borsóval (gnocchi con salsiccia e piselli)

Gálicz István és Bereznay Tamás receptje

2019. január 18.

SALSICCIA (KOLBÁSZ)
HOZZÁVALÓK:

  • 40 dkg darált sertés (30%-os zsírtartalommal)
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 2 g fehérbors
  • 2 g őrölt édes kömény
  • 2 g őrölt koriander

GNOCCHI
HOZZÁVALÓK:

  • 1,2 kg burgonya
  • 1 db egész tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 25 dkg + 3 dkg liszt

MÁRTÁS
HOZZÁVALÓK:

  • 2,5 dl tejszín
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 g fehérbors
  • 1/2 dl fehérbor
  • 120 g parmezán
  • vaj

ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Könnyű
A kolbászhoz az alapanyagokat összekeverjük, átgyúrjuk. Felhasználás előtt 5-6 órára hűtőbe tesszük. (Sertésvékonybélbe töltve grillkolbásznak is felhasználhatjuk.)

A gnocchihoz a héjas burgonyát 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt puhára sütjük. Meghámozzuk, még forrón áttörjük, langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, nagy csipet sót és a tojásokat. Lisztezett gyúródeszkán lazán összedolgozzuk, kis cipót formázunk, rudakat sodrunk belőle. Kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk és nudlikat készítünk.

Néhány perc alatt készre főzzük. Vajon megpirítjuk a kolbászhúskeveréket, felöntjük tejszínnel, fehérborral, borsozzuk. 5 perc alatt visszaforraljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, további 1 percig főzzük, majd reszelt parmezánnal ízesítjük. Tálalás előtt összeforgatjuk a frissen kifőzött gnocchival.




kolbász , liszt , burgonya , koriander , tojás , tejszín , parmezán , fehér bor , édes kömény , darált sertéshús