A cikk a honlapuk tartalmi és képi megújulása előtt készült.


Receptek

Túrópalacsinta sárgabaracklekvárral

Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje

2019. március 29.

(8 db)
Hozzávalók:

  • 15 dkg túró (krémes fajta a legjobb, vagy passzírozzuk át a morzsalékosat)
  • 3 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1,2 dl tej
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • házi baracklekvár tölteléknek


ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Egy tálban elektromos kézi-keverővel kikeverjük a túrót, a három egész tojást, lisztet, sót, cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és elkeverjük a palacsintatésztát. Palacsintasütőben olajat (vagy zsírt) hevítünk, majd a masszából merőkanálnyi adagokat teszünk bele, és hagyományos módon palacsintákat sütünk (a serpenyő méretétől függően 6-8 palacsinta lesz). Megtöltjük a baracklekvárral, félbehajtjuk, megszórhatjuk porcukorral, és frissen, langyosan tálaljuk.



lekvár , tej , tojás , liszt , citrom reszelt héja , túró