Receptek

Túrópalacsinta sárgabaracklekvárral

Túrópalacsinta sárgabaracklekvárral

Mautner Zsófia receptje (8 db)

Hozzávalók:

  • 15 dkg túró (krémes fajta a legjobb, vagy passzírozzuk át a morzsalékosat)
  • 3 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 1 ek cukor
  • 1 tk só
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 1,2 dl tej
  • olaj vagy zsír a sütéshez
  • házi baracklekvár tölteléknek

Elkészítése:
Egy tálban elektromos kézikeverővel kikeverjük a túrót, a három egész tojást, lisztet, sót, cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és elkeverjük a palacsintatésztát. Palacsintasütőben olajat (vagy zsírt) hevítünk, majd a masszából merőkanálnyi adagokat teszünk bele, és hagyományos módon palacsintákat sütünk (a serpenyő méretétől függően 6-8 palacsinta lesz). Megtöltjük a baracklekvárral, félbehajtjuk, megszórhatjuk porcukorral, és frissen, langyosan tálaljuk.

Hozzászólás a cikkhez (A *-gal jelölt mezőket mindenképpen töltse ki)


 

A hozzászólások moderálására a Magyar Konyha Kiadó a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólása csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik a MagyarKonyhaMagazin.hu véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez.
Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.