Készítette: Mautner Zsófia - Kövi Pál: Erdélyi lakoma c.kötet receptje
2019. március 29.(8 db)
Hozzávalók:
- 15 dkg túró (krémes fajta a legjobb, vagy passzírozzuk át a morzsalékosat)
- 3 db tojás
- 5 dkg liszt
- 1 ek cukor
- 1 tk só
- 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
- 1,2 dl tej
- olaj vagy zsír a sütéshez
- házi baracklekvár tölteléknek
ADAG: 4 főre
ELKÉSZÍTÉSI NEHÉZSÉG: Legkönnyebb
Egy tálban elektromos kézi-keverővel kikeverjük a túrót, a három egész tojást, lisztet, sót, cukrot és a reszelt citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és elkeverjük a palacsintatésztát. Palacsintasütőben olajat (vagy zsírt) hevítünk, majd a masszából merőkanálnyi adagokat teszünk bele, és hagyományos módon palacsintákat sütünk (a serpenyő méretétől függően 6-8 palacsinta lesz). Megtöltjük a baracklekvárral, félbehajtjuk, megszórhatjuk porcukorral, és frissen, langyosan tálaljuk.
